The dessert that has it all: good, nice and cheap. The
dessert trifle bowl, is a very typical and characterized by superimposed layers
of colors, textures and contrasting flavors that make up a rich mosaic for the
eyes and for the palate Anglo dessert. Its five basic ingredients are usually
gelatin, fruit, cream, sponge cake soaked in liqueur, syrup or some fruit juice
and whipped cream.
The Trifle is a veteran in the world of desserts. The
first recipe appeared in the year 1596. At that time, the simplest version of
this dessert is prepared: one consisting of whipped cream sweetened and
flavored with ginger and rose water. 60 years later, there was a trend also
came into play where the pastry cream and bread dipped in alcohol, instead of
the cake that is now used. After a short time, the versatility and beauty of
this sweet triumph made and popularized reaching all households.
We show you with our favorite recet but there are many
other very tasty to try.
Red
berries and cream trifle:
- Layer biscuits chopped and mixed with butter and
sugar
- Layer slightly sweetened berries
- Layer cream or custard
- Repeat the three layers
- Sprinkle with grated white chocolate over
El postre que lo tiene todo:
bueno, bonito y barato. El trifle bowl dessert, es un postre anglosajón muy
típico y caracterizado por sobreponer capas de colores, texturas y sabores
contrastados que componen un delicioso mosaico para la vista y para el paladar.
Sus cinco ingredientes básicos suelen ser gelatina, fruta, crema, bizcocho
empapado en licor, almíbar o algún zumo de frutas y nata montada.
El Trifle es un veterano en el
mundo de los postres. La primera receta apareció en el año 1596. Por aquel
entonces, se preparaba la versión más simple de este postre: solo constaba de
nata montada azucarada y aromatizada con jengibre y agua de rosas. 60 años más
tarde, tuvo lugar una evolución dónde también entraba en juego la crema
pastelera y pan humedecido en alcohol, en lugar del bizcocho que se usa ahora.
Al cabo de poco tiempo, la versatilidad y belleza de este dulce hizo que
triunfara y se popularizara llegando a todos los hogares.
Os dejamos con nuestra receta favorita pero hay muchas
otras, muy sabrosas para que las probéis:
Trifle de frutos rojos y crema:
- Capa de galletas maría
troceadas y mezcladas con mantequilla y azúcar
- Capa de frutos rojos
ligeramente azucarados
- Capa de nata o crema
pastelera
- Repetir las tres capas
- Espolvorear con chocolate
blanco rallado por encima
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